با تلاش فناوران كشور محقق شد

ساخت سامانه مبتنی بر اینترنت اشیا برای كنترل عفونت در بیمارستان ها

ساخت سامانه مبتنی بر اینترنت اشیا برای كنترل عفونت در بیمارستان ها

راستابلاگ: پژوهشگران یكی از شركت های دانش بنیان مستقر در پارك علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به طراحی و ساخت سامانه مكان یابی و هوشمندسازی بیمارستانی مبتنی بر اینترنت اشیا با قابلیت كاهش عفونت های بیمارستانی با نظارت دقیق بر بهداشت دست و افزایش دقت و سرعت پایش تماس یافتگان شدند.


دکتر امیررضا مساحی خالقی، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در گفت و گو با ایسنا در این باره توضیح داد: در این سامانه مجموعه ای از افراد و اشیاء درون بیمارستان توسط یکسری سنسورها در بستر مجموعه ای از شبکه ها به یکدیگر و اینترنت متصل می شوند و به کمک تکنولوژی RTLS یا (Real Time Location System) موقعیت مکانی اشخاص و اشیاء شناسایی و رفتار آنها تحلیل می شود. خروجی این سامانه توسط اپلیکیشن های موجود در تلفن های هوشمند، تبلت و کامپیوتر قابل بررسی و مدیریت است.
وی افزود: برخلاف سایر اپلیکیشن ها و سیستم های موجود، این سامانه بدون نیاز به موبایل و در فضاهای سرپوشیده با استفاده از تکنولوژی RTLS و بوسیله سنسورهایی متصل به اشیاء و افراد، مکان یابی و ردیابی تماس افراد را به صورت خودکار و هوشمند انجام می دهد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان اظهار داشت: مکانیسم عملکردی این سامانه در کاهش عفونت بیمارستانی بوسیله نظارت دقیق بر بهداشت دست (Hand Hygiene Compliance) و افزایش دقت و سرعت پایش تماس یافتگان (Contact Tracing) در محیط پوشیده است.
خالقی تصریح کرد: با این مکانیسم می توان به اطلاعات و داده هایی چون میزان رعایت بهداشت دست کارکنان، این که چه اشخاصی و به چه مدت با بیمار در یک اتاق حضور دارند (چه مدت فرد در معرض عامل بیماری زا بوده است)، کادر درمانی به چه مکان هایی رفت و آمد داشته اند و با چه تجهیزات پزشکی و بیماران عفونی در تماس بوده اند و بسیاری دیگر از اطلاعات دسترسی داشت.
وی، اجزای این سامانه را مبتنی بر سیستم ­های کامپیوتری دانست و اظهار داشت: سخت افزار، نرم افزار و خدمات اپلیکیشنی از اجزای این سامانه است.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان، افزایش راندمان کاری پرسنل بوسیله ارائه گزارش های جامع و تحلیلی برمبنای نیازهای مدیریتی را از فواید این سامانه برشمرد و اضافه کرد: از دیگر فواید این سامانه می توان به آگاهی دقیق و در لحظه از وضعیت تجهیزات پزشکی و یافتن سریع آنها، مدیریت بهینه تجهیزات موجود و کاهش هزینه های بیمارستانی برای خرید تجهیزات جدید و افزایش میزان رضایت مندی بیماران با کاهش تأخیر و زمان انتظار (صرفه جویی در زمان) اشاره نمود.
خالقی با بیان این که این سامانه حتی در موقعیت یابی افراد در حوادث و بلایای طبیعی و غیرمترقبه نظیر سیل، زلزله و آتش سوزی کاربرد دارد، اضافه کرد: این سامانه با قابلیت هایی که دارد، در پاندمی کرونا بسیار کمک کننده است.
وی تصریح کرد: با استفاده از این سامانه مدیریت در محیط بیمارستانی داده محور و برمبنای اطلاعات صحیح و دقیق می شود.
به گزارش راستابلاگ به نقل از ایسنا، دکتر امیررضا مساحی خالقی با همکاری دکتر مهدی کمال، استاد دانشکده فنی دانشگاه‌ هران توانسته اند در این شرکت برای طراحی و ساخت این محصول از معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری گواهی دانش بنیان را ستاندن کنند.




منبع:

1399/03/05
13:34:40
5.0 / 5
3136
تگهای خبر: اینترنت , خدمات , دانشگاه‌ , سخت افزار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳